Nov Alenkin okostnjak: So v SAB tudi finančno okradli DeSUS?

“Takšne »kraje« članov stranke DeSUS, kot jo izvaja stranka SAB, doslej še ni bilo v Sloveniji! Nobena stranka ni na tako nizkoten način nabirala svoje članstvo in to z obljubami, ki so zavajajoče. Celo tako daleč gredo kolovodje teh aktivnosti, da se predsednike občinskih odborov in članstvo spodbuja k prestopu s širjenjem laži, češ da ne stranka v slabi finančni kondiciji …”

Tako je v najnovejši izdaji spletnega časopisa stranke DeSUS napisala generalna sekretarka stranke DeSUS, Marija Pukl.

O čem je pisala Puklova?

Spletni portal pozareport.si danes navaja, da se “vse kaže, da so, na podlagi dogovora z Alenko Bratušek, generalnim sekretarjem Jernejem Pavličem, ki naj bi te operacije tudi koordiniral, in Zlatkom Fickom, donedavnim funkcionarjem DeSUS načrtno finančno oskubili in izpraznili (po domače: okradli) blagajno stranke DeSUS”.

Po poročanju portala naj bi v občinskih odborih DESUS Kočevje, Logatec in Velenje tik pred prestopom v SAB izdajali naročilnice za material, storitve in prevoze. Naročilnice naj bi bila izdajane predvsem na dve podjetji, Bela svetloba, d. o. o., iz Kočevja in Benotours, s. p.

Po navedbah naj bi se Benotoursov avtobus, poln članov DeSUS, ki so prestopili v SAB, gostili v Pensionu Tušek pri Kočevju, “zraven je bil tudi Jernej Pavlič (sekretar SAB), jedlo naj bi se na naročilnico stranke DeSUS”, ki zdaj te naročilnice noče plačati, stvari naj bi predala policiji.

Več o tem lahko preberete tukaj 

K. R.