Notranji minister Poklukar se je krajanom Rigonc gladko zlagal

Takole je Poklukar pred 10 dnevi krajanom Rigonc obljubil, da bo ograja pri njih ostala.

Notranji minister Boštjan Poklukar je pred desetimi dnevi obiskal občino Brežice in tamkajšnjo vas Rigonce, ki se sooča z navalom migrantov, ter krajanom zagotovil, da bo država upoštevala njihovo željo in ne bo rušila tamkajšnje panelne ograje. Slednji si želijo domačini obdržati zato, da usmerja migrante na določene točke, da se ti ne sprehajajo prosto mimo njihovih hiš in po njihovih dvoriščih.

 

A že v ponedeljek se je v državnem zboru pokazalo, da je minister prizadetim krajanom očitno delil obljube s figo v žepu. Ob začetku redne seje je namreč premier Robert Golob odgovarjal na poslanska vprašanja, med drugim na poslansko vprašanje Anje Bah Žibert (SDS), ki jo je zanimalo, kako bo vlada reševala problem vse večjega navala migrantov. Ob tem je Golob dejal, da bo panelna ograja, ki jo je pred leti začela postavljati takratna vlada Mira Cerarja, odstranjena v celoti, torej tudi del ob meji ob vasi Rigonce.

Poslanka SDS Anjo Bah Žibert je zanimalo, kako bo vlada reševala problem migrantov, ob tem pa dobila odgovor, ki je na laž postavil ministra Poklukarja.

Ob tem se upravičeno postavlja vprašanje, koliko velja beseda ministra v tej državi, če na terenu ljudem obljublja vse mogoče, že čez dober teden pa ga demantira predsednik vlade. Gre zgolj za trenutno neusklajenost ali morda tudi nesposobnost vladne ekipe, da ljudem daje verodostojne in uresničljive informacije?

A. V.