Nezaslišano: Na dvodnevno potovanje v Granado vzel spremljevalko!

Hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković in Robert Golob s spremljevalko na letu na jug Španije. (vir: Andrej Plenković, X)

Še v današnjem intervjuju za Slovensko tiskovno agencijo je Robert Golob pametoval o nujnosti znižanja potnih stroškov za službena potovanja.

Nato pa je hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković na omrežju X objavil fotografijo, kako potuje na srečanje Evropske politične skupnosti (EPS) v Granadi (Španija), na letalu pa ob Golobu sedi Tina Gaber.

Jelka Godec, vodja poslanske skupine SDS, je pri tem zapisala: “Verjetno obstaja pomemben razlog, zakaj ob predsedniku vlade RS sedi. Bi prosila za posredovanje krajše obrazložitve namena sodelovanja gospe na srečanju.”

V Granadi na jugu Španije bo danes potekalo tretje zasedanje Evropske politične skupnosti, neformalne platforme za izmenjavo stališč med voditelji članic EU in drugih evropskih držav.

Razprave, v katerih se bodo posvetili energetiki, zelenemu prehodu, multilateralizmu, varnosti in geopolitičnim vprašanjem, bodo potekale v senci ruske agresije na Ukrajino. Pogovore ob robu pa bodo po pričakovanjih zaznamovale tudi napetosti na drugih območjih v širši regiji, kot sta Kosovo in Gorski Karabah. Obeh zasedanj se bo udeležil tudi Robert Golob. In očitno spremljevalka poleg. Vsa odgovornost je sicer na njem, predsedniku vlade Robertu Golobu.

Kdo ga bo ustavil ob teh norostih? Še sinoči ni mogel priti v oddajo Odmevi na TV Slovenija, da bi pojasnjeval nekatere svoje odločitve. Menda je bil bolan. Kdor verjame.

A. L.