Nevarnemu vozniku odrejen pripor

Črnomaljske policiste so v petek, 29. septembra, okoli 19. ure poklicali na pomoč občani iz
Semiča, kjer naj bi pijan voznik z avtomobilom divjal po naselju in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so se takoj odzvali in nevarnega voznika izsledili. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar kršitelj znakov policistov ni upošteval. Avtomobil je ustavil, ponovno speljal in trčil v službeno vozilo policije. Nadaljeval je z vožnjo vzvratno, ponovno zapeljal proti policistom in trčil v službeno vozilo.
Policist in policistka sta uspela nevarnega voznika potegniti iz vozila in mu preprečiti nadaljnje ogrožanje. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil  je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem je bila nameščena le prednja registrska tablica.
48-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola (2,10  g/kg). Osumljenca so pridržali in avtomobil zasegli.

S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Preiskovalni sodnik je za 48-letnega osumljenca odredil pripor, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.