Neuradno: Policija izsledila pošiljatelja grozilnih pisem in nabojev

(vir: arhiv)

Policija je izsledila pošiljatelja grozilnih pisem, ki jih je prejelo več vidnih slovenskih politikov in članov vlade, so neuradno izvedeli na portalu Siol.net. Kuverte z grožnjami politikom in njihovim družinskim članom, risbami vislic in naboji je prek poštnega nabiralnika na Trojanah pošiljal moški iz Celja.

Pošiljatelj naj bi bil povezan z Združenjem policistov Slovenije, čeprav po informacijah portala ne gre za policista.

Spomnimo. Oktobra lani so bile prestrežene pisemske pošiljke, ki so vsebovale nazorne grožnje z nasiljem in naboje za dolgocevna strelna orožja.

Med drugim so jih prejeli predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade Matej Tonin, podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek, poslanca stranke DeSUS Robert Polnar in Ivan Hršak ter predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Notranji minister Aleš Hojs pa je v ovojnici prejel samo naboj.

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo je bil pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da “ekipe čakajo na komando”.

Neznani pošiljatelj (oziroma pošiljatelji) s smrtjo sicer ni grozil le prejemnikoma pošiljk, temveč tudi vsem podpornikom aktualne vlade.

V januarju je medtem več poslancev in politikov predvsem iz vrst največje koalicijske stranke na domače naslove prejelo kuverte z napisom “Vemo, kje živite”, sestavljenim iz izrezanih časopisnih črk. Na kuvertah je bil žig pošte Vransko.

Pošiljatelj naj bi bil v obeh primerih ista oseba, poroča portal Siol.net.

A. L.