Nespregledano: “Ščuvanje proti zdravnikom je tipično za avtoritarne režime”

(vir: arhiv)

“Stanja v javnem zdravstvu se skorajda ne da več kompenzirati! Ščuvanje vlad proti zdravnikom je preizkušena avtoritarna metoda uničevanja zdravstva. Nazadnje je to uspelo venezuelskemu diktatorju Chavezu. Morebiti je to tudi sedanji namen, da bi zdravstvo razpadlo, vladajoči pa bi ga sprivatizirali, kot so pred tem že slovensko gospodarstvo.”

Tako je zapisala profesorica na medicinski fakulteti, ime zaradi pogroma, ki se nad zdravniki izvaja v zadnjem času, ni razkrito.

Dodala pa je: “Bolniki in zdravstveni delavci so naravni zavezniki, zato je pomembno, da družba ne dovoli politično motiviranega ščuvanja. Sicer se jutri ob bolezni ne bomo mogli obrniti več na nikogar za pomoč.”

In še: “Zdravniki bodo odšli, ker so se zgarali in razočarali ter nimajo več moči za vztrajanje. Zato je treba urediti delovne pogoje! Podobno velja za srednje sestre, ki so sistemizirane 2 plačilna razreda pod minimalno plačo!” (vir)

Zdajšnji napadi, pogromi, na zdravnike, ki jih izvajajo nekateri poslanci iz vrst kolicije (Gibanje Svoboda, SD in Levica) z roko v roki z aktivisti iz Metelkove 16, globoki državi podložni novinarji in mediji, nedvomno vodijo k vladi. Kako sicer lahko razumemo, da se ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel v času svojega ministrovanja še vedno ni sestala z zdravniki, hkrati pa je bil eno njenih prvih opravil sestanek z Jašo Jenullom, predstavnikom iniciative Glas ljudstva, ki je lani po njegovih besedah prejela 9 milijonov evrov?

Namesto, da bi ministrica, ki je bila v preteklih dneh raje službeno v tujini kot doma, sodelovala z zdravniki, zdaj obelodanja, da za srečanja (pogajanja) z zdravniki ni pooblaščena. Ja, kdo pa naj bi bil pooblaščen? Tega zvesta pripadnica Gibanja Svoboda ne razkriva. Morda bi tako lahko izvedeli, komu je v interesu razpad zdravstva in privatizacija tega?

Si predstavljate, kaj bi bilo, če bi kaj takšnega počel minister v prejšnji vladi?

A. L.