Nespregledano: Palestinski azilant vendarle za rešetkami

Zakrita Faila Pašič (Bišič) iz Gibanja Svoboda, ob njej Mustafa Alnajjar, nasproti Jaša Jenull je tako zakrita in preoblečena v Palestinko v Ljubljani 14. 5. 2021, skupaj s svojim zasebnim spremljevalcem in azilantom Mustafom Alnajjarjem (obdolženim posilstva mladoletnice) protestirala proti prejšnji vladi. (vir: arhiv)

Mustafa Alnajjar, nekdanji partner Faile Pasić, je v priporu zaradi tihotapljenja ljudi in siljenja k prostituciji. Zadeva s posilstvom mladoletnice je tudi še odprta.

Alnajjar je bil še oktobra letos kolovodja propalestinskih protestov v Ljubljani.

V preteklih dneh pa so mediji na podlagi policijskih poročil poročali o prijetju kriminalne združbe, ki se je ukvarjala tudi s tihotapljenjem migrantov. Pri tem so sodelovali večinoma taksisti. Po navedbah virov so bili priprti večinoma slovenski državljani (s koreninami v BiH. Nekdanji miljenec nekaterih iz Gibanja Svoboda pa je bil zanje izredno dragocen člen, saj govori arabsko.

Iz spodnje fotografije je tudi razvidno, da je palestinski azilant Mustava Allnajar skupaj z vodstvom Gibanja Svoboda 24. aprila 2022 slavil njihovo volilno zmago – skupaj s Failo Pešič, članico stranke, in v družbi Urške Klakočar Zupančič in Marte Kos.

Faila Pašić je delala v volilnem štabu stranke Gibanje Svoboda. Stranka jo je nato tudi zaposlila. (vir)

Faila Pašič v družbi Roberta Goloba leta 2022 (vir: arhiv)

M. D.