Nemčije, kot smo jo poznali, ne bo več

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Nova nemška semaforna koalicija pod vodstvom SD načrtuje oglaševanje splavov, preprosto menjavo spola, zmanjšanje vloge Cerkve in zaščito Islama, delno bodo legalizirali konopljo.

Nova nemška semaforna koalicija je nastala okrog stranke SD, v katero so vstopili še Zeleni in Liberalci, načrtuje velike spremembe družinske in socialne politike, ki bodo imele daljnosežne posledice za nemško družbo, poroča spletni portal Domovina.

Da se v Nemčiji dogaja revolucija, je moč sklepati iz zapisanega v 177-stranski koalicijski pogodbi pod motom »Upati si več napredka«. Ta med drugim predvideva sprostitev oglaševanja splavov in preprosto menjavo spola, širjenje dostopa do umetne oploditve, prepoznavanje »novih oblik družine«, vloga Cerkve se bo predvidoma zmanjšala, okrepila pa vloga islamske skupnosti.

Nova semaforna koalicija naj bi načrtovala tudi odpravo zakona o transseksualnosti, ki ga imajo transseksualci za diskriminatornega. Zamenjal naj bi ga zakon o samoodločbi. Po njem bi bila sprememba spola v prihodnosti mogoča brez strokovnih mnenj. Posameznik bo spol predvidoma lahko zamenjal na matičnem uradu.

Načrtovana je tudi uvedba celodnevnega varstva vrtčevskih in osnovnošolskih otrok in posebna socialna pomoč za otroke. Prav tako je v koalicijski pogodbi znižanje volilne starosti na zveznih in evropskih volitvah na 16 let in legalizacija konoplje – pod nadzorom, za odrasle in prek licenciranih trgovin.

Po odločitvi dolgoletne nemške kanclerke Angele Merkel, da se umakne iz politike, so Krščanski demokrati v Nemčiji izgubili oblast. Zmagovita je rdeče (SD)-oranžno (Liberalci)-zelena (Zeleni) koalicija, zato tudi ime semaforska koalicija.

A. L.