Namesto da bi stopili skupaj, se hči županje Črne posmehuje prostovoljcem

V času, ko naj bi Slovenija zaradi grozovitih poplav stopila skupaj, se predsednica Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek in hči županje Črne na Koroškem posmehuje tistim, ki so med prvimi priskočili na pomoč sodržavljanom in poprijeli za delo. Med drugim je na družbenih omrežjih napadla predsednika SDS Janeza Janšo.

 

Lesjak Tuškova se je namreč na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, vključila v debato, ki jo je začel levičarski ekstremist Boris Vezjak. Ta se je v enem od zapisov obregnil ob sliko, na kateri Janez Janša v precej umazani obleki odstranjuje blato, ki so ga nanosile poplave. Ob tem je Vezjak zapisal, da piar služba SDS tokrat ni ponovila napake izpred dneva ali dveh, ko je Janša posledice poplav odstranjeval v še dokaj čisti obleki. Na to se je odzvala Lesjak Tuškova in nič kaj novinarsko profesionalno posmehljivo dodala, da so Janšo polili z blatom. “En ajmer, pa smo.”

Kaj si ob tem zapisu mislijo bralci Večera, za katerega kot dopisnica piše Lesjak Turškova, ne vemo, zagotovo pa takšne neprofesionalne drže novinarke, ki naj bi se vzdržala zasebnih komentarje o politikih, niso pričakovali. Posebej ne, ker so Koroško, kjer je dopisnica, prizadele precej hude poplave, Janša pa je bil eden prvih politikov, ki je priskočil na pomoč in poprijel za lopato.

Slika, ki je zmotila levičarskega ekstremista Borisa Vezjaka.

A. V.

Prispevek je bil objavljen 8. avgusta 2023, ob 6.30. Prebralo ga je 132.188 ljudi.