Na voljo subvencije za zaposlitev starejših

Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo Aktivni do upokojitve. Namenjeno je spodbujanju trajnejšega zaposlovanja brezposelnih, starejših od 55 let (do 64 let), iz vse Slovenije. Delodajalci za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom lahko prejmejo subvencijo 13.000 EUR.

Zaposlitev mora biti za nedoločen čas oziroma do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Za ta namen je na voljo 1,43 milijona EUR iz državnega proračuna.

Brezposelne osebe, ki so starejše od 55 let, morajo biti najmanj en mesec prijavljene na zavodu. Pri tem bodo imeli prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali denarne socialne pomoči. Predvidevajo, da se bo na takšen način zaposlilo 110 starejših brezposelnih.

Na javno povabilo lahko kandidirajo delodajalci iz vse Slovenije, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj eno leto vpisane v poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Posamezniki pa lahko ta podjetja in delodajalce spodbudijo k takšnim zaposlitvam.

Več o tem tukaj: Zavod-subvencije za zaposlitev starejših