Na Taboru v Ljubljani Maročana posilila dekle, dogodek potrdila policija

Naselje Tabor v Ljubljani je znano po dijaškem in študetnskem domu.

V parku na območju Tabora v Ljubljani je zjutraj Maročan posilil dekle, drugi Maročan pa mu je pri tem pomagal, poroča Spletni časopis. Dogodek je potrdila tudi policija.

 

Takole se glasi sporočilo policije: “Danes, nekaj po 7. uri, smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, kjer je na območju Tabora v Ljubljani neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, osumljenec pa je nato v družbi s še eno osebo zbežal s kraja. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca. Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26 letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako je bila odvzeta prostost 23 letnemu državljanu Maroka, ki se ga sumi pomoči pri dejanju. Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne moremo pojasnjevati. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo”.

Na območju Tabora v Ljubljani (gre za rob ožjega centra Ljubljane) se sicer med drugim nahajata dijaški in študentski dom.

A. V.