Na novomeški upravni enoti stavka večina zaposlenih

Upravna enota Novo mesto (arhiv)

Na novomeški upravni enoti stavka večina od 74 zaposlenih. Do zdaj je stavka, tako kot na drugih upravnih enotah, potekala le ob sredah, od prihodnje srede naprej pa bo vsak dan, v kolikor vlada ne bo ugodila njihovim zahtevam.

 

Kot je včeraj za medije povedala načelnica Mateja Sotler Štor, so delo organizirali tako, da je s posebnim sklepom določila 18 ljudi, ki morajo izvajati nujne naloge, ki jim jih nalaga zakon. 13 ljudi se je izreklo, da ne stavka, vsi ostali od skupno 74 zaposlenih pa stavkajo, je dejala. Kljub temu skušajo opraviti kar največ nalog, tako da bistvenega izpada dela po njeni oceni zaenkrat ni.

Se pa načelnica boji zaostritve stavke, ki je za prihodnjo sredo napovedana tudi na njihovi upravni enoti. V tem primeru upa, da bo ministrstvo izdalo jasne usmeritve za vse upravne enote, da bodo lahko te enotno izvajale potrebne naloge.

Zaposlene, ki stavkajo, načelnica sicer razumne. “Naši sodelavci so izjemno prizadevni, pridni, strokovni, usposobljeni, pri tem pa žal kot načelnica nimam v nobenih orodij, ki bi mi omogočala, da bi jih nagradila kaj več kot moralno,” je dejala.

A. V.