Na Kočevskem v osamitvi 8 oseb, razlog stik z okuženim iz Črnomlja

Kočevje (vir: arhiv)

V Občini Kočevje, kjer še nimajo nobenega okuženega z novim koronavirusom, je zaradi neposrednega in posrednega stika s potrjeno okuženim primerom iz Črnomlja v prostovoljni osamitvi 8 ljudi.

Gre za štiri občane, ki so bili nato v stiku še s štirimi posamezniki.

Kočevski župan dr. Vladimir Prebilič je pred današnjo novinarsko konferenco, ki jo je sklical skupaj s štabom kočevske civilne zaščite, pojasnil, da je prišlo do stika med potrjeno okuženim primerom iz Črnomlja in družino, ki živi na robu Občine Kočevje.

Občina je uvedla tudi več preventivnih ukrepov za zajezitev morebitne okužbe z novim koronavirusom.

Dogovorili so se o izvedbi vseh preventivnih ukrepov, omenjeni občani pa so pristali na samoizolacijo. Testirati jih zaradi prekratke inkubacijske dobe sicer še niso mogli. Vse zdravstveno opazujejo, na srečo pa omenjeni občani živijo daleč od gosteje poseljenega Kočevja.

Poleg ukrepov, ki so jih predlagali pristojni na državni ravni, so na kočevski občini dali jasna navodila strankam in zaposlenim. Tako naj občani, če je le mogoče, vse svoje zadeve do nadaljnjega urejajo telefonsko in z elektronsko pošto. Na občinskem vložišču in na blagajni so omejili gibanje.

A. L.