Motorista utrpela hude poškodbe

V soboto okoli 11. ure je na območju Policijske postaje Ribnica, na relaciji od Podklanca proti Cerknici, motorist zapeljal s cestišča in padel. Okoli 18. ure pa je oblast nad motorjem pri kraju Briga na Kočevskem izgubil še en motorist. Oba sta utrpela hude poškodbe.

Dopoldne je na regionalni cesti iz smeri Podklanca proti Cerknici kolo z motorjem znamke Tomos APN4 vozil 18-letnik. Na delu ceste, ki poteka v klancu navzdol, je v blagem desnem ovinku zapeljal desno iz vozišča, kjer je z nogo trčil v drog prometnega znaka. V nesreči je utrpel hude poškodbe (zlom) in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Popoldne, okoli 18. ure, pa je 30-letni motorist, voznik začetnik za A kategorijo, na glavni cesti iz smeri Banja Loka proti Brigi vozil motorno kolo znamke Honda CB 1000 R. V levem ovinku je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča v jarek. Pri tem je utrpel hude poškodbe (zlom roke). Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 0,25 mg/l alkohola v izdihanem zraku, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

C. R.