Migranti: Množični pretep v Bihaću, napadli varnostnike in policiste

Sinoči v Bihaću (vir: klix.ba)

V improviziranem centu za namestitev ilegalnih migrantov v Bihaću je sinoči prišlo do množičnega pretepa med migranti iz različnih držav. V večurnih izgredih so napadli varnostnike in policiste, ti so uporabili strelno orožje.

Bihaška policija je sinoči prejela klic, da je med migranti iz Irana in Afganistana v improviziranem kampu v parku ob dijaškem domu v Borićih, kjer so nameščeni migranti, izbruhnilo več spopadov, uporabljali so tudi hladno orožje.

Med razdeljevanjem večerje pa je nato izbruhnil še množičen pretep, v katerem je bil huje poškodovan državljan Irana. Varnostniki so uporabili razpršilce. Ker jim ni uspelo vzpostaviti reda, so poklicali policiste. Na policiste se je nato spravilo več deset migrantov. Iz doma so na njih dodatno metali kamenje in druge trde predmete.

Policisti so odgovorili s streljanjem v zrak, po streljanju se je skupina migrantov umaknila v notranjost doma.

V napadu sta bili poškodovani vozili policije in varnostnikov.

Policija je ugotovila, da v centru deluje organizirana skupina migrantov iz Afganistana, ki vsak dan fizično napada druge migrante. Zaradi njihovega obnašanja so se policiji pritožili migranti iz Irana.

Policija nadaljuje preiskavo o kaznivem dejanju nasilnega obnašanja, da bi identificirala odgovorne za incident. O vsem so obvestili tudi tožilstvu v Bihaću, so še potrdili policisti.

Vir: avaz

C. R.