Mirna Peč: Žalna seja za Draga Muhiča

V 63. letu se je mnogo prezgodaj poslovil dolgoletni občinski svetnik in podjetnik Drago Muhič z Orkljevca pri Mirni Peči.

Danes, v četrtek, 2. marca, bo od 8. ure zanj odprta žalna knjiga v predverju Kulturnega doma Mirna Peč, na naslovu Trg 2. 

V njegov spomin bo danes popoldne ob 17. uri v sejni sobi nad lekarno, na naslovu Trg 2, potekala tudi žalna seja Občinskega sveta Občine Mirna Peč.

Bil je vedno prodoren, strmel je k napredku in dobrobiti vsakega občana svojega rodnega kraja. Njegovo delo v lokalni skupnosti ter povezovanje občanov je pustilo v Mirni Peči neizbrisen pečat. Njegovim svojcem, prijateljem in vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje ob boleči izgubi.

Pogreb pokojnika bo v soboto, 4. marca, ob 15., na pokopališču v Mirni Peči. Žara bo od petka, 3. marca, od 15. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo.

Župan Andrej Kastelic je izpostavil, da je bil Drago Muhič eden glavnih nosilcev razvoja gospodarstva v občini ter vzpostavitve Industrijske in gospodarske cone Dolenja vas. Vključen je bil v več društev ter bil pobudnik ustanovitve in glavni »motor« Športnorekreativnega društva Veliki Kal – Orkljevec. Po razpadu Pionirja je bil eden izmed ustanovnih članov in direktor gradbenega podjetja GPI Tehnika Novo mesto, med prvimi večjimi projekti podjetja pa je bila gradnja karmeličanskega samostana v Mirni Peči.

M. D.