Mirna Peč: Bogatejši za novo družinsko ambulanto

Mirna Peč (vir: arhiv)

V Mirni Peči so včeraj slovesno odprli nove prostore dodatnega programa družinske medicine, referenčne ambulante in preventivnih programov. Naložba je stala okoli 155 tisoč evrov, od tega je Zdravstveni dom Novo mesto prispeval približno 100 tisoč evrov, razliko je pokrila občina. 

Zdravstveni dom je prispeval denar za prenovo in opremo prostorov, občina pa za ureditev zunanjosti stavbe in njene okolice. Prenovo so začeli maja 2018, zdravstvena postaja pa deluje v okviru Zdravstvenega doma Novo mesto.

Nova ambulanta ima prostore v upravnih prostorih nekdanje osnovne šole v Mirni Peči. Zaenkrat bo delovala trikrat tedensko po štiri ure. Na občini prebivalce pozivajo, naj se kar v največjem številu opredelijo za novo zdravnico, saj je obseg programa odvisen od števila za njo opredeljenih bolnikov.

Zdravnica v novi ambulanti je Milena Goljović, specialistka družinske medicine, ki deluje tudi v Zdravstvenem domu Novo mesto.

Uporabniki nove ambulante bodo predvsem prebivalci Občine Mirne Peč, obiščejo jo lahko tudi prebivalci katerekoli druge občine.

Novo ambulanto sta odprla Alenka Simonič, direktorica ZD Novo mesto, in Andrej Kastelic, župan Občine Mirna Peč. (vir: FB)

Odprtje so včeraj z nastopom pospremili pevka Tjaša Zirkelbach in učenci 3. razreda domače osnovne šole Toneta Pavčka.

V Mirni Peči sicer že deluje zasebna ambulanta družinske medicine. Z včeraj odprto novo ambulanto pa so v občini poskrbeli še za dodatno zdravstveno oskrbo svojih občanov.

A. L.