Mirna Peč: 26. vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov

26. vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov (vir: Stane Povšič, Facebook)

V Mirni Peči na Dolenjskem so ob današnjem velikonočnem ponedeljku pripravili 26. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev in motoristov. Srečanja se je po navedbah Radia Slovenija udeležilo okoli 12 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli kot običajno po praznični maši ob 11. uri.

Prireditev je potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo in je namenjena srečevanju in druženju motoristov in ostalih ljubiteljev motorjev ob začetku nove motoristične sezone. Prireditelji so povedal, da ta blagoslov vsem veliko pomeni, tako vernim kot nevernim.

Z vsakoletnim dogodkom na začetku motoristične sezone želijo opozoriti tudi na prometno varnost. Današnjega blagoslova so se udeležili tudi mirnipeški župan Andrej Kastelic, predsednica države Nataša Pirc Musar in poslanec mag. Branko Grims, kandidat za evropskega poslanca.

Vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov: udeležili so se ga tudi (od leve) trebanjska županja Mateja Povhe, predsednica države Nataša Pirc Musar, poslanec Branko Grims, ob njem mirnopeški župan Andrej Kastelic. (vir: X)

M. D.