Mirna ostaja brez banke

(vir: občina)

Nova Ljubljanska banka (NLB) bo z 31. majem 2023 zaprla poslovalnico na Mirni. Komitente bodo preusmerili v poslovalnico v Trebnjem (na Gubčevi), kdor bo želel pa bo lahko izbral kakšno od drugih poslovalnic v drugem kraju.

Bankomat zaenkrat ostaja na sedanji lokaciji v Mirni, so zapisali v NLB.

Banka je kot razlog za zaprtje poslovalnice zapisala, da “nadaljujejo z optimizacijo” svoje poslovne mreže. Mirno pa bodo obiskovali z mobilno poslovalnico, to je poslovalnico na kolesih. Občino so zaprosili za možno lokacijo teh obiskov, ta mora biti tehnično ustrezna in priročna. Lokacijo in termine obiskov Mirne bodo nato objavili na spletni strani banke. Zaenkrat te objave še ni.

NLB pa je doslej na Dolenjskem in v Beli krajini zaprla poslovalnice že v občinah Semič, Dolenjske Toplice, Straža in Žužemberk. Iz seznama obiskov je razvidno, da v maju načrtujejo po dva obiska v vsaki občini, praviloma za eno uro, v Straži za 1,5 ure (v torek, 16. in 30. maj).

Vir: https://www.nlb.si/nlb/nlb-portal/slo/prebivalstvo/poti-do-banke/bankgo_urnik-splet.pdf

Občina Mirna je sicer objavila, da je župan Dušan Skerbiš že vzpostavil stike s predstavniki nekaterih drugih bank, da bi katera od njih “v najkrajšem možnem času odprla svojo poslovalnico na Mirni”, več pa zaenkrat ni znanega.

Dopis NLB je dostopen na povezavi: mirna.si

M. D.