Miloš Milović: O Čeferinu in njegovem delovanju

Miloš N. Milović (vir: Zajem zaslona)

Boris Tomašič je v sinočnji ekskluzivni oddaji gostil Miloša Milovića. Slednjega  javnost pozna kot Golobovega nekdanjega neformalnega svetovalca za varnost. V preteklosti pa se je zapletel tudi v posle z Aleksandrom Čeferinom, zaradi katerih je bil po dolgi sodni kalvariji obsojen.

V Milovićevem prvem (objavljenem) intervjuju je razkril resnico o Čeferinu in njegovem delovanju. Predsednik Uefe je za lastno korist očitno pripravljen potunkati tudi svoje najbližje prijatelje. V nadaljevanju je pojasnil tudi nekatere stvari v povezavi z Robertom Golobom in zdajšnjo vlado.

Miloš Milović se ni prvič podal v medije. Pred njegovim nastopom na Nova24TV so ga intervjuvali v Večeru, a intervju niso nikoli objavili. “Po vseh obljubah novinarja in novinarke, da bo ta intervju, ki se sem jima ga dal v pričo mojega odvetnika, objavljen, žal na koncu zaradi posredovanja prav Aleksandra Čeferina, ni bil objavljen,” je sinoči pojasnil Milović.

Na vprašanje voditelja, kako je to mogoče, saj je Čeferin le samo predsednik Uefe (Združenja evropskih nogometnih zvez) in kako lahko on prepreči objavo v Večeru, je Milović odgovoril, da je to vprašanje za koga drugega in da če res obstaja svoboda medijev, tega nihče ne bi smel preprečiti, niti Čeferin niti sam predsednik vlade. Da bi se objava intervjuja preprečila so bile posredi grožnje tak lastniku Večera, kot tudi novinarjem.

Milović je v oddaji pojasnil, kako je zašel v pravne težave. Najprej niti ni razumel, zakaj ga sodni sistem preganja. Prvič je bil oproščen, nato je bila sodba razveljavljena. “Na tem napotilu me je bila groza, ker je bilo dobesedno napotilo Milović mora biti obsojen”, je nekdanji svetovalec uprave odvetniške družbe Čeferin Miloš Milović pojasnjeval dogajanje, za katerim trdi, da stoji predsednik UEFE Aleksander Čeferin, s katerim sta bila nekoč osebna in družinska prijatelja. Danes z njim ni več v stikih, saj kot pravi: “Kako biti v stikih z nekom, ki te želi spraviti v zapor?”

Tomašič ga je vprašal, kar vse najbolj zanima
Tomašič se je z gostom dotaknil tudi teme, ki je bila ena od tem v državnem zboru in sicer o namigovanjih, da Milović dela za predsednika vlade Roberta Goloba. Golob je to sprva zanikal, kasneje priznal a Tomašič Milovića direktno vpraša: “Dajte nam povedat, kaj ste vi delali za Roberta Goloba oz. za vlado?”

Milović je dejal da Goloba pozna več kot deset let in da je pri “njemu delal tudi v Gen-I, pri korporativni varnosti,” je pojasnil in poudaril, da se s slednjo ukvarja že od kar je zapustil državno upravo oziroma s svetovanjem na tem področju. Pojasnil je, da ga je Golob januarja 2022 prosil za pomoč, ko se je odločil za kandidaturo na državnozborskih volitvah in Milović je na to pristal.

Več o tem pa preberite na povezavi:  “Namočil” me je Čeferin!

Posnetek pogovora je dostopen na povezavi: [Video] Miloš Milović:

Miloš Milović v pogovoru z Borisom Tomašičem (vir: Zajem zaslona, Nova24TV)

M. D.