Migrantov pri Zajčjem Vrhu niso prijeli, vloma na Gorjancih in Mavrlenu

Včeraj smo poročali o tujcih na območju Zajčjega Vrha nad Stopičami (pod Dolžem). S policije so nam danes sporočili, da so domačini opazili tri neznance in “bi lahko šlo za tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo”. Po obvestilu domačinov je bilo na kraj napotenih več policistov, ki so pregledali širše območje, govorili z domačini, »vendar oseb niso izsledili«.

S PU Novo mesto poročajo še o vlomu v objekt na območju med Miklavžem in Gospodično. Ukradena so bila živila. Vlomljeno je bilo med soboto, 30. novembrom, in torkom, 3. decembrom.

Včeraj popoldan, med 14. in 20. uro, pa je nekdo vlomil na Mavrlenu (občina Črnomelj). Skozi vrata terase je prišel v stanovanjsko hišo in odtujil dve lovski puški in ročno  uro. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za 2000 evrov. Več ne poročajo, dodajmo pa, da so bili na tem območju že večkrat opaženi migranti, saj gre tudi za del poti od Kolpe proti Kočevskemu Rogu.

Včeraj sicer policisti na območju Dolenjske in Bele krajine niso prijeli nobenega migranta, 10 Afganistancev so prijeli na območju Brežic.

C. R.