Izsledili in prijeli 45 ilegalnih migrantov

V preteklih dneh so izsledili in prijeli 45 ilegalnih migrantov. Od tega 9 v Beli krajini, 21 na koprskem in 15 na mariborskem območju.

Policisti PU Novo mesto so od petka do danes zjutraj v bližini krajev Božakovo, Učakovci in Svržaki izsledili in prijeli 9 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenih policijskih postopkih so državljana Alžirije odpeljali v azilni dom, štiri državljane Maroka, dva državljana Alžirije in dva državljana Eritreje pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper so od petka do danes obravnavali 21 nedovoljenih prehodov državne meje. Od tega je bilo 17 obravnavanih na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica, 2 na območju PP Postojna in po enega v Kopru in Piranu. Po narodnosti so bili: 4 Maročanov, 4 Pakistanci, 4 Albanci, 3 Iračani, 2 Afganistanca, 2 Egipčana in 1 Tunizijec. Noben ni zaprosil za azil in so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Maribor pa so v preteklih dneh prijeli 15 ilegalnih migrantov (Afganistancev), od tega so jih šest vrnili na Hrvaško, ostale so prepeljali v azilni dom.

S PU Ljubljana o prijetih ne poročajo.
C. R.