Metlika: Srečanje županje z gospodarstveniki

Srečanje metliške županje Martine Janžekovič Legan z gospodarstveniki (vir: občina)

V četrtek je v Gostišču Kapušin potekalo redno letno delovno srečanje županje Občine Metlika z gospodarstveniki.

 

Na srečanju, ki ga je povezoval Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, je županja Martina Legan Janžekovič predstavila vizijo in strategijo za razvoj občine in njenega gospodarstva. Tomaž Kordiš je v nadaljevanju na kratko predstavil rezultate gospodarstva v letu 2022 na Dolenjskem in v Beli krajini ter v Občini Metlika. Sledila je okrogla miza, v kateri so sodelovali Jana Vrhovnik, vodja službe za projektiranje v podjetju DARS, Janja Strugar Dukovčič, direktorica podjetja Repromat, in Miran Križan, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Metlika.

Jana Vrhovnik s podjetja DARS je orisala trenutno stanje na projektu izgradnje 3. razvojne osi, ki bi povezala Belo krajino s sodobno in varno cesto ter ustvarila razvojno poslovne priložnosti za gospodarski in negospodarski sektor s poudarkom na mladih. Informacije o številu nesreč in poškodbah udeležencev na državni cesti Metlika – Novo mesto ter spletnih prevarah je na podal Dušan Brodarič, načelnik Policijske postaje Metlika. Janja Strugar Dukovčič pa je izpostavila pomembnost sodelovanja in prizadevanja občine pri zagotavljanju pogojev za nadaljnjo širitev podjetij v metliških poslovnih conah. Miran Križan je predstavil dejavnosti zbornice in ugodnosti, ki jih nudi obrtnikom.

Direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič je podal informacije glede Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje, ki si prizadeva spodbuditi revitalizacijo, modernizacijo ter razvoj čezmejne in regionalne javne železniške infrastrukture na relaciji Ljubljana–Grosuplje–Trebnje–Novo mesto–Metlika–Karlovec–Zagreb. Direktorica Razvojno informacijskega centra Bela krajina, Barbara Papež Lavrič, pa se je dotaknila vprašanja, kako bi izgradnja tretje razvojne osi vplivala na belokranjski turizem, katerega strategija temelji na kvaliteti storitev ter zelenem in butičnem turizmu.

Srečanje se je zaključilo v optimističnem in pozitivnem vzdušju, z zavezo občine za tesnejše sodelovanje med gospodarstveniki in občino, so sporočili iz občine.

Fotografije s srečanja:

Vir: Občina Metlika

A. L.