Mejo nezakonito prestopilo 53 tujcev

Mazda, v kateri je tihotapec prevažal 10 ilegalnih migrantov (Foto: PPIU PU NM)

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so policisti včeraj oz. v 24 urah izsledili in prijeli 53 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še tihotapca, na podvozju tovornega vozila pa so našli dva Maročana. 

V Miličih (očina Črnomelj) so prijeli 4 državljane Sudana.

Na območju Brežic pa so prijeli 37 tujcev, od tega 28 državljanov Sirije, 6 Afganistana, 2  Pakistana in 1 Egipta. Obravnavali so jih v krajih Rigonce, Obrežje, Loče, Kapele, Rakovec, Brežice, Jereslavec, Slovenska vas in Jesenice na Dolenjskem.

V kraju Brod pri Podbočju so sinoči, nekaj po 21. uri, ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 5 francoskih registrskih oznak. V njem je 31-letni državljan Alžirije v na sedežih in v prtljažniku prevažal 10 tujcev (7 državljanov Sirije, 2 Turčije in 1 Iraka), ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljan Alžirije nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na mejni prehod Metlika je danes, v torek, 9. julija, nekaj pred 5. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom slovenskih registrskih oznak. Policisti so na podvozju odkrili 2 državljana Maroka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

A. L.