ponedeljek, 6 aprila, 2020
Doma Bela krajina Meja je padla: Prijeli 421 ilegalcev, 8 tihotapcev, Alžirca avto ukradla sredi...

Meja je padla: Prijeli 421 ilegalcev, 8 tihotapcev, Alžirca avto ukradla sredi dneva

Tako se fantje na ogled postavijo. (Fotografija je simbolična.)

V štirih dneh, od petka do včeraj, so slovenski policisti prijeli 421 ilegalcev in 8 tihotapcev. Še nekaj ilegalcev jim jih je pobegnilo v gozd. Na območju PU Koper sta dva Alžirca sredi dneva ukradla avtomobil in z njim oddivjala v Trst, kjer so ju prijeli italijanski policisti, vrnili jih bodo v Sloveniji. Dva Albanca obravnavajo še zaradi suma tatvine.

Največ ilegalcev so prijeli na območju Bele krajine, včeraj in danes zjutraj kar 96. V Kočevju je bilo včeraj v kombiju kar 31 ilegalcev. V Dobličah pri Črnomlju 34, na območju Sinjega Vrha so jih danes zjutraj ujeli 45. Policija poroča, da so jim za večino sporočili domačini, za kar se jim zahvaljujejo.

Podatki o prijetih po policijskih upravah pa so naslednji:

PU Novo mesto: Prijeli 177 ilegalcev in 3 tihotapce, državljane Nigerije, Italije in Turčije

V petek so prijeli 33 ilegalcev. V noči iz petka na soboto še 9. V soboto so prijeli 22 in voznika Nigerijca. V nedeljo so prijeli 17 ilegalcev. Včeraj in danes zjutraj so prijeli kar 96 ilegalcev.

Včeraj dopoldne so jih 5 prijeli v Ziljah (občina Črnomelj), prijeti so bili državljani Jemna in Sahare. Popoldne so jih v bližini Doblič (občina Črnomelj) v kombiniranem vozilu prijeli kar 34 (33 Pakistancev in Afganistanca). Pridržali so 45-letnega Italijana, tihotapca.

Zvečer so na Dvoru pri Žužemberku prijeli Pakistanca, v Vinji vasi pri Novem mestu pa državljana Bandgladeša.

Danes zjutraj so pri Sinjem Vrhu (občina Črnomelj) policisti prijeli kar 45 tujcev, najverjetneje Pakistance, poročajo s PU Novo mesto.

V Posavju so včeraj prijeli še 10 ilegalcev in tihotapca, državljana Turčije.

Od petka do vključno nedelje so ilegalce prijeli še na železniški postaji Kandija Novo mesto, na območju Črmošnjice – Dolž in Vinja vas, na vlaku v Trebnjem, na avtobusni postaji v Novem mestu, v Ziljah, na Preloki, v Dobličah, Dolenjcih, na Tanči Gori, v Drežniku pri Dragatušu, na Vrheh pri Dolžu, pri Krmačini (občina Metlika) in v Gribljah.

Poleg tega so jih v Posavju prijeli še na železniški postaji v Sevnici in Brežicah, v Krškem, v Trnju (Občina Brežice), na avtocesti, v Prilipah in na Obrežju in na bencinskem servisu Petrol.

PU Ljubljana: Prijeli 118 ilegalcev in 3 tihotapce – državljane Italije, Romunije in Litve

Kočevje včeraj: V tem kombiju je bilo kar 31 ilegalcev.

V petek so prijeli 61 ilegalcev in tihotapca, državljana Italije, več oseb jim je pri Uncu iz okvarjenega kombija italijanskih registrskih oznak pobegnilo v gozd. Do zdaj ne kaže, da bi jih prijeli.

V nedeljo so prijeli 7 ilegalcev. Včeraj, v ponedeljek, so po obvestilu občana prijeli kar 31 ilegalcev in tihotapca, Romuna, v kombiju, pri naselju Trata v Kočevju.

Dodatno so v Bločicah na območju Cerknice ustavili voznika, državljana Litve, ki je v vozilu prevažal 7 ilegalcev. Dodatno so prijeli še 12 ilegalcev.

Prijeli so jih v krajih Cerknica, pri Uncu, Bločice pri Cerknici, Tišenpolj, Morava, Kočevje, Dolga vas, Ribnica, Rajndol, Turjak in Ljubljana.

PU Koper: Prijeli 113 ilegalcev, 2 tihotapca – albanska državljana, Alžirca sta ukradla osebni avto in se z njim odpeljala v Trst, dva Albanca sumijo tatvine

Od petka do ponedeljka so prijeli 89 ilegalcev, največ (49) na območju Ilirske Bistrice. 30 jih je zaprosilo za azil, dva so privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi suma tatvine. Zaradi suma tatvine obravnavajo še 2 Albanca. Največ prijetih se je izreklo za državljane Afganistana.

V petek so ustavili avtomobil v katerem sta dva albanska državljana prevažala 7 ilegalcev, večinoma Egipčanov, ki so zaprosili za azil.

V soboto je bil sredi dneva, okoli 15. ure, z domačega dvorišča občana ukraden osebni avtomobil, policistvi so ga nato sledili, italijanski pa ustavili v Trstu. Vozilo sta ukradla Alžirca, ki so ju Italijani vrnili v Slovenijo.

V ponedeljek so prijeli še 15 ilegalcev.

PU Maribor: Prijeli 3 ilegalce

V soboto so na Slovenski cesti v Središču ob Dravi prijeli Alžirca, v nedeljo dopoldan pa  dva Maročana v Središču ob Dravi.

PU Murska Sobota: Prijeli 10 ilegalcev

V petek so prijeli 4 ilegalce, v soboto na območju Ljutomera še 6.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo. S PU Novo mesto pa poročajo, da so večino ilegalcev policisti prijeli na podlagi prijav občanov, za kar se jim zahvaljujejo.

C. R.

novo staro popularno
Veteran

Zdi se, da se imamo za to stanje nemogoče z nasilnimi migranti muslimanskimi ZAHVALITI ŠARCU, CERARJU, POKLUKARJU IN ŽIDANU, KI SO PODPISNIKI MARAKEŠKE POGODBE. TO JE BILA IZDAJA SLOVENIJE IN SLOVENSKEGA NARODA. ŠAREC ZAVAJA JAVNOST IN NOČE PRIZNATI KAKŠNO NAPAKO DELA, KO ZAGOVARJA NASILNE MUSLIMANSKE MIGRANTE, KI VDIRAJO V SLOVENIJO.??? JEBE SE ŠARCU, CERARJU, POKLUKARJU, ŽIDANU, FAJONKI ZA SLOVENIJO, glavno da imajo migranti vse pravice, Slovenci avtohtoni prebivalci pa nobene. V SLOVENIJI JE KAOS, NI VEČ VARNOSTI, LEP PRIMER JE BIL SPRENEVEDANJE STRANK LMŠ, SD, GLEDE UGRABITVE BELOKRANJCA MORAVCA. REKLI SO DA SE JE VSE ZAČELO OB PODPORI SDS, DA… Preberite več »

Ghost

Ti si tele…

milan

Zdi se mi da bomo vsi šli na meje