Medalja za požrtvovalnost: Policist Matjaž Božič

Šest policistov in pet posameznikov, izjemnih ljudi iz našega območja, je v sredo iz rok generalnega direktorja policije in ministra za notranje zadeve prejelo medalje policije za požrtvovalnost. (vir: PU Novo mesto)

V tem tednu je vodstvo slovenske policije podelilo medalje za požrtvovalnost večjemu številu policistov in policistk, med njimi je bil tudi policist Matjaž Božič s Policijske postaje Metlika.

Matjaž Božič, policist Policijske postaje Metlika, je oktobra 2021 s sodelavcem opravljal naloge na območju Policijske postaje Trebnje.

Napotena sta bila na interventni dogodek, kjer naj bi moški ženski grozil, da jo bo ubil in poskušal zažgati hišo. Ker je bil že v preteklosti nasilen in je poskušal požgati hišo, sta takoj ob prihodu na kraj zaščitila žrtev, z uporabo telesne sile moškega obvladala in mu preprečila namere.

Med postopkom je policist opazil, da se je pričel iz hiše valiti gost črn dim. Takoj je ukrepal, s silo telesa vlomil skozi zaklenjena vrata in pričel z gašenjem ognja vse do prihoda gasilcev.

M. D.