Med vikendom izsledili in prijeli kar 61 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična.

Od petka do danes zjutraj so prijeli 61 ilegalnih migrantov. Od tega so jih 24 prijeli na območju PU Novo mesto in 37 na območju PU Koper. 27 jih je zaprosilo za azil in so jih odpeljali v azilni dom, ostale so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Egipta, Eritreje, Sirije, Afganistana, Irana, Alžirije, Maroka, Albanije, Tunizije, Ekvadorja in Bangladeša.

Črnomaljski in krški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja in Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Sedem se jih je izreklo za državljane Alžirije. Odpeljali so jih v azilni dom, saj so zaprosili za mednarodno zaščito. Dva sta se izrekla za državljana
Sudana, po en pa za državljana Egipta, Eritreje in Sirije. Ti za azil niso zaprosili, zato so jih  predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejnem prehodu Obrežje so v petek v dveh tovornih vozilih turških registrskih oznak našli skritih 8 državljanov Afganistana. V soboto pa so so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli 4 državljane Afganistana. Navedene so predali hrvaškim varnostnim
organom.

Na območju Policijske uprave Koper pa so od petka do danes zjutraj obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so jih 21 obravnavali policisi PP Ilirska Bistrica, 12 v Kopru in po dva na območju Sežane in Kozine. Izrekli so se za državljane Afganistana (13), Irana (8), Alžirije (6), Maroka (4), Albanije in Tunizije (po 2) in Ekvador ter Bangladeš (po 1).

Kar 20 jih je zaprosilo za azil, odpeljali so jih v azilni dom. Preostalih 17 so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih PU o izsledenih in prijetih ne poročajo.

C. R.