Med hišnimi preiskavami zasegli orožje, pirotehnične izdelke in ukradene predmete

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med preiskavami kaznivih dejanj zbrali dovolj dokazov, da so pridobili  odredbe sodišča in v ponedeljek, 14. decembra, opravili več hišnih preiskav na območju Novega mesta in Trebnjega.

V trebanjskem naselju Vejar so opravili štiri hišne preiskave. Našli in zasegli  so daljnogled in dva toka za lovsko puško. Za zasežene predmete obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v avtomobil na območju Mirne. Našli in zasegli so tudi več predmetov, ki  izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov in tatvin, in sicer motorno žago, kosilnico, vibracijsko ploščo, električno ročno orodje, okoli 50 kg mesnih izdelkov, registrske tablice vozil in igrače.

Novomeški policisti so v naselju Brezje opravili dve hišni preiskavi in zasegli 47 nabojev, 20 prepovedanih petard, bokser, okoli 300 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo, in 20  tablet, ki vsebujejo snovi, ki so na seznamu prepovedanih drog.

V Pogancih so pri osumljencu našli in zasegli pištolo, za katero nima ustreznih dovoljenj, bokser in devet nabojev, v naselju Ob Potoku v Novem mestu so zasegli puško in 107 prepovedanih petard.

V nedeljo, 13. decembra, popoldne so bili novomeški policisti obveščeni o roparski tatvini
na Otočcu, kjer je ropar grozil oškodovancu in mu ukradel mobilni telefon in gorsko kolo. Policisti so pridobili odredbo sodišča  in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca na Prapreški poti pri Otočcu, Pri 27-letnemu osumljencu so našli ukradene
predmete in jih zasegli. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, včeraj so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti  nadaljujejo s preiskavami in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj. Zoper osumljence bodo po zaključenih preiskavah na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe in uvedli prekrškovne postopke, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V hišnih preiskavah zaseženi predmeti (za povečanje kliknite na fotografijo).

 

Foto: PP Novo mesto in PP Trebnje

C. R.