Lokalne volitve: Presenetljivo v Kostelu

Fara pri Kostelu (vir: arhiv)

V Občini Kostel bodo tretjo nedeljo v novembru, 20. novembra, volivci in volivke izbirali med tremi kandidati za župana. Zdajšnji župan Ivan Črnkovič kandidature ni vložil, zdajšnji mandat se mu izteka, ta je bil prvi, zdajšnja nekandidatura pa je po svoje presenečenje.

Za župana se potegujejo: Valentin Južnič, Nataša Turk in Marjan Lisac.

Valentin Južnič, letnik 1951, prihaja s Fare, kandidira s podporo volivcev, prvopodpisani oz. predlagateljica je Nežika Zdravič.

Nataša Turk, letnica 1978, prihaja s Tišenpolja in kandidira s podporo volivcev, prvopodpisani je Miran Briški.

Marjan Lisec, letnik 1972, prihaja s Fare in je edini, ki kandidira s podporo politične stranke. Podpira ga Golobovo Gibanje Svoboda.

Predlog kandidatov za občinski svet so vložile štiri skupine, in sicer Nežika Zdravič in skupina volivcev, ki stoji za Valentinom Južničem, Zbor članov LIO Kočevsko, Miran Briški in skupina volivcev, ki stoji za Natašo Turk, ter Nataša Letig Žagar s skupino volivcev.

Nežika Zdravič in skupina volivcev, ki podpirajo Južniča, predlagajo naslednje: Franc Vršnik, Frančiška Baran, Lokmarjev (Matija) Bauer, Metka Pelcar, Darko Malnar, Anica Padovac in Aleš Miketič.

Zbor članov LIO Kočevsko predlaga naslednje: Branko Zlobko, Sara Rauh, Marko Preložnik, Anita Šakič, Marjan Dolšak, Biserka Ofak in Milojka Malnar.

Miran Briški in skupina volivcev, ki podpirajo Turkovo, predlagajo naslednje: Jure Jurkovič, Vesna Krese, Miran Košir, Marija Tošaj, Aleš Jurjevič, Mihaela Abdaković in Denis Mušič.

Nataša Letig Žagar in skupina volivcev predlagajo le eno kandidatko, to je Suzana Ožanič

*LIO: Lokalni iniciativni odbor Kočevsko

Vir: dvk-rs.si

K. R.