Lions klub vabi na dobrodelni pohod na Trško goro

Utrinek z enega od preteklih dobrodelnih pohodov v organizaciji Lions kluba Novo mesto.

Lions klub Novo mesto pripravlja že 6. dobrodelni pohod na Trško goro, namenjen pomoči invalidom in socialno šibkejšim in vabi k udeležbi. Start bo jutri, ob 9. uri, pred Gostilno Pugelj v Ždinji vasi.

Zbrana sredstva (vključno s sredstvi donatorjev) bodo namenili za:

nakup invalidskega skuterja 31-letnemu Mihi, invalidu z diagnozo cerebralne paralize, diplegije spastike in epilepsije. Miha je zaradi svoje bolezni osamljen in nima socialnih stikov s sovrstniki. Skuter mu bo omogočil boljšo mobilnost in boljšo kakovost življenja ter možnost navezave stikov z ljudmi,

pomoči šestim dijakom iz socialno šibkih družin in nadarjenim v Šolskem centru Novo mesto, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti,

Varstveno delovnem centru Novo mesto, ki skrbi za umsko in telesno prizadete, za ureditev okolice v park z nadstrešnico, klopmi, igriščem, zasaditvijo… da bodo lahko svoj čas preživljali tudi v naravi, na zraku, ne le med štirimi stenami.

Lions klub Novo mesto je po dosedanjih dobrodelnih pohodih sredstva namenil naslednjim:

  • Leta 2013 so takrat 27-letnemu tetraplegiku Gregorju pomagali pri preureditvi avtomobila. «Končno sem spet dobil svoje noge. Lahko bom videl kaj več, ne le svoje sobe. Mamo bom lahko peljal k zdravniku!« je dejal ob predaji ključev.
  • Leta 2014 so slepemu Zlatku Cigiču kupili Braillovo vrstico. V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih NM svoje znanje deli naprej.
  • Leta 2015 so opremili multisenzorno sobo za umirjanje varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju VDC-ja Novo mesto.
  • Leta 2016 so z zbranimi sredstvi na Dobrodelnem pohodu omogočili nakup dostavnega vozila in tako še razširili in okrepili dobrodelno akcijo DONIRANA HRANA, ki jo izvajajo skupaj z MO Novo mesto, RK, Karitasom, CSD ter trgovinami Spar, Mercator in Tuš. Samo v letošnjem letu znaša vrednost užitne in neoporečne hrane, ki se preusmeri in ponudi tistim, ki jo potrebujejo namesto da konča med biološkimi odpadki.
  • Leta 2017 pa so zbrana sredstva namenili nakupu elektronske lupe s kamero za slabovidnega dečka z Vinice, s pomočjo katere deček lahko sledi pouku. Kupili smo tudi prilagojene igrače za slepe in slabovidne otroke v Centru IRIS (Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne).

Lions klub Novo mesto letos obeležuje tudi 25-letnico dobrodelnega delovanja.

Pohod bo s postanki in programom vred trajal največ štiri ure, prireditelji vabijo k udeležbi.

Več si lahko ogledate tukaj: http://www.lionsklubnovomesto.si/

C. R.