Lily Fideršek najboljša bojevnica v Osijeku

Zmaga Lily Fideršek

V soboto se je v Osijeku na Hrvaškem, v odlični organizaciji domačega kluba HUS Center borilnih športov, odvil že tradicionalni “MUAYTHAI OSIJEK OPEN”. Mednarodnega športnega dogodka se je udeležilo več kot 130 tekmovalcev iz Slovenije, BIH, Srbije, Ukrajine in Hrvaške. Že tradicionalno prireditev je ob občinskem prazniku slavnostno otvoril župan Ivan Anušič.

Slovenske barve in Scorpion gym je tudi tokrat uspešno zastopala Lily Fideršek s svojim trenerjem.

13-letna Lily je bila s soglasno sodniško odločitvijo izbrana za najboljšo borko v ženski konkurenci. Pokal je prejela od glavnega organizatorja dogodka Zvonka Borbaša, ustanovitelja karateja in soustanovitelja tajskega boksa na Hrvaškem ter prejemnika številnih nagrad za svoje delo in uspehe.

Lily Fideršek je v kategoriji do 58 kg, zasedla 1. mesto. Pomerila se je z domačinko. Že v prvi rundi je dominirala v vseh segmentih borbe in jo tudi predčasno zaključila z TKO.

Tako je Lily Fideršek več kot uspešno tekmovalno zaključila leto 2023. V svojih osmih nastopih doma in v tujini si je priborila 8 zmag in seveda 8 zlatih odličij.Postala je ponosna imetnica pokala za najboljšo borko v ženski konkurenci in lastnica šampionskega pasu svetovnega pokala WMAC.

Člansko ekipo Scorpion gyma v letu 2023 čaka še profesionalno povabilo, ki ostaja skrivnost, ter podelitev prinanj za državne prvake in prvake Mednarodne lige s strani Slovenske zveze tajskega boksa.

Zahvalo za udeležbo na Mednarodnem športnem dogodku je s strani Hrvaške zveze tajskega boksa prejel tudi predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić.

Slovenska zveza tajskega boksa se organizatorju in predsedniku Zvonku Borbašu in njegovemu sinu Alenu zahvaljuje na povabilu, pogostitvi in izjemni organizaciji tradicionalnega športnega dogodka MUAYTHAI OSIJEK OPEN. Zvonko Borbaš je poleg številnih nagrad za svoje delo in uspehe prejel tudi nagrado “ŠPORTNIK VZORNIK”, saj že več kot 50 let promovira zdrav način življenja in šport, za katerega živi! Izjemno je ponosen na mlade generacije, saj pravi, da na mladih svet stoji. Uči jih odgovornosti in spoštovanja kot to narekujejo tradicionalne borilne veščine.

 

Zahvala družbeno odgovornima podjetjema, ki sta omogočila odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju: FILIPS1 d.o.o. in AVTOVLEKA SINT d.o.o.

Besedilo in foto: SCORPION GYM