Kupci vodilnega člana SD ostali brez naročenega in denarja

Tanja Fajon in Sandi Češko (vir: arhiv)

Po začetku stečaja družbe Studio Moderna, katere lastnik in ustanovitelj je vodja gospdodarske sekcije SD Sandi Češko, številni kupci opozarjajo, da niso dobili izdelkov, ki so jih plačali, prav tako niso dobili vrnjenega denarja.

 

Podjetje, ki je čez noč zaprlo svoja vrata poslovalnic, namreč plačanega blaga ni dobavilo, denarja pa podjetje do zdaj ni vrnilo, čeprav je Češko vse prej kot revež, poročajo nekateri mediji.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije kupcem svetujejo, naj svojo terjatev prijavijo v stečajno maso podjetja. To lahko storijo najpozneje do 28. novembra osebno na vložišču ali priporočeno po pošti na naslov Okrožno sodišče v Ljubljani, Tavčarjeva 9, 1000 Ljubljana. Prijava terjatve je pravočasna, če je do poteka roka vložena na vložišču ali poslana s priporočeno pošiljko.

Na spletni strani ZPS je mogoče najti vse podatke, kaj mora vsebovati prijava upnika, ki je fizična oseba. Če ste blago plačali s kreditno kartico, pa se čim prej obrnite na banko, ki vam je izdala kartico, in preverite, kako se uveljavlja postopek finančnega povračila (t. i. chargeback), ki imetniku kartice omogoča povračilo denarja, ker storitev ni bila oziroma ne bo izvedena, priporočajo.

A. V.