Kronika: Zasežen avtomobil, poskus vloma, prijeti migranti

(vir: arhiv)

S Policijski uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti v zadnjih 24 urah posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in kršitelju cestno-prometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Kršiteljici zasegli avtomobil
Metliški policisti so včeraj med kontrolo prometa v Rosalnicah (občina Metlika) nekaj pred 18. uro ustavili voznico osebnega avtomobila znamke Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da 18-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljala vozniškega izpita. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskus vloma v Koroški vasi

V Koroški vasi (občina Novo mesto) je včeraj, med 17.30 in 18.30, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah storilcu v objekt ni uspelo priti, povzročil je le škodo na vratih.

Prijeli 7 migrantov: Preloka in Slovenska vas

Pet migrantov, Afganistancev, so prijeli na območju Preloke, v občini Črnomelj, v Slovenski vasi (Brežice) pa še dva Palestinca.
Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

C. R.