Kronika: Vlomili v več zidanic, v trgovini predrznica poškodovala varnostnika

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, pri tem izpostavljajo:

 

Na delovišču v Novem mestu je med 1. in 8. junijem nekdo vlomil v gradbiščni zabojnik in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za 500 evrov škode.

Na območju Starega Ljubna je med 2. in 8. junijem neznanec poskušal vlomiti v več zidanic. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno s poskusi vlomom.

Med 6. in 8. junijem je v Dolenjih Kamencah (Novo mesto) nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve kosilnici, vrtalnik in samokolnico. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1600 evrov.

Včeraj, nekaj po 15. uri, so bili policisti obveščeni, da varnostnik zadržuje osebo, ki naj
bi kradla v prodajalni. Novomeški policisti so zbrali ugotovili, da je 27-letna osumljenka v prodajalni na Topliški cesti v voziček naložila artikle v vrednosti okoli 300 evrov in poskušala pobegniti. Izhod ji je poskušal preprečiti varnostnik, vendar se je upirala
in ga lažje poškodovala po roki. Ukradeni predmeti so bili vrnjeni osebju, zoper 27-letnico iz Brezja pa bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na območju Hriba pri Orehku (Novo mesto) je med 3. in 8. junijem neznanec vlomil v zidanico in pomožni objekt in odtujil orodje. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v Dolenji Straži je sinoči med 16. in 20. uro nekdo vlomil v
osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil torbo s prenosnim računalnikom.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 24. majem in 8. junijem na Velikem Slatniku neznanec vlomil v zidanico in odtujil kosilnico in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

M. D.