Kronika: Vlomili v avtomat za napitke in ukradli več steklenic s pijačo; škode 6500 evrov

Slika je simbolična
Fotografija je simbolična (Vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto tudi tokrat poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodili ob koncu tedna.

 

Na delovišču v Ždinji vasi pri Novem mestu je med četrtkom in petkom, 8. in 9. februarjem, nekdo vlomil v rezervoarja tovornega vozila in delovnega stroja in odtujil okoli 300 litrov goriva.

V Mirni je v noči na soboto, 10. februar, nekdo odklenil gradbiščni zabojnik, vlomil v avtomat za napitke in odtujil več steklenic s pijačo. Z vlomom in tatvino je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 6.500 evrov škode.

V naselju Straža na območju Šentruperta je med petkom in nedeljo, 9. in 11. februarjem, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil električno ročno orodje in tri zračne puške.

Na območju Stare Bučke (Škocjan) je v nedeljo, 11. februarja, med 17.30 in 19.30 nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo vstopiti, z vlomom pa je po oceni oškodovanca povzročil za 2.500 evrov škode.

Na območju Čateža ob Savi je v noči na soboto, 10. februar, neznanec iz odklenjene garaže odtujil moped Baotian tanco sive barve, registrskih oznak GO NF-22.

V soboto, 10. februarja, 2. med 8. in 17. uro je pri naselju Gorenje Skopice (občina Brežice) nekdo vlomil v dva parkirana avtomobila in odtujil sončna očala. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

Na Raki so v soboto, 10. februarja, okoli 22. ure neznanci vlomili v zabojnik s plinskimi jeklenkami in odtujili 23 jeklenk.

V naselju Pesje (Krško) je na dvorišču stanovanjske hiše nekdo iz kmetijskega traktorja odtujil vrata, akumulator in nastavek za priključke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 800 evrov.

M. D.