Kronika: Vlomi, prometna nesreča in nasilje nad mamo

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so v zadnjih 24 urah sprejeli 144 klicev, od tega je bilo 46 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vloma v Dolenji Brezovici in Metliki

V času od sobote pa do ponedeljka popoldne so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja v Dolenji Brezovici. Po prvih ugotovitvah šentjernejskih policistov so odpeljali okoli 500 kilogramov odpadne medeninaste žice in lastnikom povzročili za nekaj več kot dva tisoč evrov škode.

Med vikendom so pred trgovskim podjetjem na Cesti XV brigade v Metliki vandali razbili steklo nadstreška, kjer so hranili nakupovalne vozičke. Povzročili so okoli 600 evrov škode.

Prometna nesreča med Staro vasjo in Orehovico

Policisti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Slednja se je zgodila v noči iz ponedeljka na torek na cesti Stara vas –Orehovica, ko je 54-letni voznik zapeljal s ceste in se pri tem poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola.

Črnomelj: Doma razgrajal in se spravljal nad mamo

Policisti so obravnavali 11 primerov s področja javnega reda in miru. Črnomaljski policisti so včeraj popoldne pridržali 35-letnega kršitelja, ki je prišel domov pijan, zmerjal mater, kričal in razbijal. Ker ni šlo drugače, so posredovali policisti, ki so razgrajača (ki se tudi ob njihovi prisotnosti ni pomiril) odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Po zaključku pridržanja mu bodili vročili plačilni nalog zaradi več kršitev javnega reda in miru.

M. D.