Kronika: Vlomi in tatvine

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodilo ob koncu tedna.

Varnostnik trgovine v Trebnjem je v soboto popoldne na izstopu iz države zaradi suma tatvine zadržal 45-letnega moškega in o tem obvestil policiste. 45-letnik je hotel iz trgovine brez plačila odnesti steklenico viskija, a je to opazil varnostnik in mu to preprečil.

V Gomilah so od srede do sobote popoldne neznanci odpeljali starejše modro kolo z motorjem, znamke Tomos, tip A3 Automatic. Lastniku naj bi s tem naredili za okoli štiristo evrov škode.

V Korenitki (občina Trebnje) so storilci v noči iz petka na soboto odnesli dva konjska komata z uzdami, ki sta bila obešena pred hlevom. Lastnika so oškodovali za okoli tisoč petsto evrov škode.

V nedeljo popoldne so lastniki ugotovili, da so vlomili v stanovanjsko hiši na Tanči gori (občina Črnomelj). Storilci so v času med 13. in 22.30 uro prejšnjega dne na silo vstopili v objekt, pregledali prostore in odnesli denar, ki so ga našli. Skupaj s poškodovanimi vrati in okni so povzročili za okoli 2500 evrov škode.

Od zadnjih januarskih dni pa do nedelje dopoldne so vlomili tudi v stanovanjsko hišo v Ulici 21. oktobra v Črnomlju. Kot so ugotovili z ogledom, so neznanci v času odsotnosti lastnikov vlomili v hišo, jo pregledali in izpraznili zamrzovalnik, starejšo harmoniko in prenosnik. Škode je za vsaj 1000 evrov.

Prijeli tri osumljence

Črnomaljski policisti so v noči iz sobote na nedeljo v bližini železniške postaje v Črnomlju izsledili tri mladeniče, stare od 18, 19 in 21 let. Bili so zadihani, policisti pa so v bližini našli večji kolut zvitega bakrenega kabla, ki ga ob takšnih urah v trgovinah ne prodajajo več. Zaradi suma tatvine so kolut kabla zasegli, vse tri pa povabili na policijsko postajo.

C. R.