Kronika: Vlomi in tatvine z veliko premoženjsko škodo

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o petih vlomih, tokrat so vlomilci ukradli parfume, denar, zlat nakit, zračno puško in električni kolesi. Lastnike so oškodovali za več kot 31 tisoč evrov.

Policija je izpostavila naslednje vlome in kraje:

V petek, 15. julija, okoli 17.30, je  neznanec iz prodajalne v Novem mestu ukradel več
moških parfumov različnih znamk v vrednosti nekaj manj kot 2000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Črnomlju je v soboto zvečer nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore ter našel ukradel denar in zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 7000 evrov.

V Starem Sejmišču in na Kotarjevi cesti v Šentjerneju so med četrtkom in nedeljo in neznanci izkoristili odsotnost stanovalcev in vlomili v dve stanovanjski hiši. V Starem Sejmišču so iz hiše ukradli dve električni kolesi, denar, zlat nakit in zračno puško v skupni vrednosti okoli 15.000 evrov. Iz stanovanjske hiše na Kotarjevi cesti so ukradli zlat nakit in lastnike oškodovali za okoli 7000 evrov.

V Zaborštu (Škocjan) je v noči iz sobote na nedeljo nekdo vlomil v starejšo in  nenaseljeno stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

M. D.