Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah v zadnjih dneh, pri čemer je bilo več tisoč evrov gmotne škode.

Policija izpostavlja naslednje:

V noči na torek, 30. maj, je na območju Policijske postaje Trebnje nekdo vlomil v prostore avtopralnice. Ukradel je dva kartona tekočine za pranje stekel, z vlomom pa povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V Kanižarici pri Črnomlju je med ponedeljkom in torkom, 29. in 30. majem, neznanec vlomil v gospodarski objekt in ukradel posodo s hidravličnim oljem.

Med nedeljo in torkom, 28. in 30. majem, je na območju Šentjerneja nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil
za okoli 2000 evrov škode.

V Stranski vasi pri Novem mestu je v noči na sredo, 31. maj, neznanec vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in ukradel dve motorni žagi, dve kosilnici, kotno brusilko, električni in baterijski vrtalnik in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2300 evrov.

V noči na sredo, 31. maj, je v ulici Ob Težki vodi (Novo mesto) neznanec vlomil v pomožni objekt in ukradel motokultivator s priključki. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3500 evrov.

Na Mirni je v današnji noči, na 1. junij, nekdo vlomil v prodajalno. Policisti preiskujejo okoliščine in izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

M. D.