Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o večjem številu vlomov in tatvin ob koncu tedna, s podaljšanimi prazničnimi dnevi. 

 

Na območju Dalnjega Vrha (občina Novo mesto) je v noči na 28. april nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil  motorno žago, baterijsko rezilko s kovčkom in polnilnikom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

Med 26. in  29. aprilom je v naseljih Muhaber in Potočna vas (občina Novo mesto) nekdo s polic oken štirih stanovanjskih hiš odtujil enajst posod z rožami.

Na Otočcu je med 26. in 28. aprilom neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil več kosov ročnega orodja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

V noči iz petka na soboto, na 29. april, je  v Črnomlju nekdo iz nedograjene stanovanjske hiše odtujil dva agregata, kotno brusilko, kosilnico in električne vodnike.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Podgori (občina Straža) je v noči na nedeljo, 30. april, nekdo odtujil električni skiro s polnilcem.

Na območju Jugorja (občina Metlika) je v noči na nedeljo, 30. april, neznanec z ograjenega pašnika odtujil štiri ovce.

Na parkirnem prostoru v naselju Vrhtrebnje (občina Trebnje) je v noči na ponedeljek, 1. maj, nekdo vlomil v avtomobil in iz torbice odtujil okoli 70 evrov. Z vlomom in tatvino je
lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

Med 27. aprilom in 1. majem je na Ljubljanski cesti v Novem mestu neznanec vlomil v
gostinski lokal. Odtujil je prenosno blagajno z menjalnim denarjem in več steklenic z alkoholnimi  pijačami. Lastnike je oškodoval za več kot 2000 evrov.

V Grobljah pri Prekopi (Šentjernej) je v noči na nedeljo, 30. april, neznanec v nedograjeni stanovanjski hiši poškodoval več tramov in povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V noči na nedeljo, 30. april, je  v kraju Mrtvice na območju Krškega nekdo vlomil v
skladiščni prostor in odtujil pet kardanov, varilni stroj, kotno brusilko in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

V nedeljo, 30. aprila, je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in v Mali Hubajnici (občina Sevnica) skozi  okno  vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit, gotovino in več kosov orožja. Z vlomom in tatvino je povzročil za več kot 5000 evrov škode. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

M. D.