Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto tudi tokrat poročajo o več vlomih in tatvinah v zadnjih dneh.

Pri tem izpostavljajo naslednje:

V Gradišču pri Trebnjem je v zadnjem mesecu dni nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel stiskalnico za grozdje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1500 evrov.

Med četrtkom in petkom, 15. in 16. decembrom, je v Šentpetru pri Otočcu neznanec vlomil v delavnico in ukradel motorno žago in orodje. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 600 evrov škode.

Na  parkirnem prostoru v Novem mestu je v noči na soboto, 17. december, neznanec vlomil v osebni avtomobil in ukradel denarnico z bančnimi karticami in dokumenti.
Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Veliki Orehek (občina Novo mesto) so v noči na soboto, 17. december, neznanci ukradli novo toplotno črpalko. Lastnico so oškodovali za 6000 evrov.

V Malem Podljubnu (občina Novo mesto) je v soboto, 17. decembra, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v  stanovanjsko hišo. Ukradel je kovinsko blagajno, ki je bila prazna, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je včeraj, 18. decembra, nekdo vlomil v prodajni kontejner in ukradel pirotehnične izdelke v vrednosti okoli 80 evrov.

V Dolenjem Boštanju je v noči na soboto, 17. december, nekdo vlomil v skladiščne prostore prodajalne in ukradel večjo količino svežega kruha. Škode je za okoli 200 evrov.

M. D.