Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična.

Z novomeške policijske uprave poročajo o večjem številu vlomov in tatvin v zadnjih dneh. Pri tem so izpostavili naslednje:

Včeraj, nekaj pred 12. uro, so novomeški policisti na dvorišču prodajalne na Ljubljanski cesti (Novo mesto) zalotili osumljence, ki so kradli palete in jih nalagali v kombi. Ukradeno so jim zasegli, zoper osumljence pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Pri naselju Grm (Trebnje), je v petek, 28. oktobra, popoldne nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil in s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na območju Soteske (Dolenjske  Toplice) je v soboto, 29. oktobra, neznanec vlomil v
parkiran osebni avtomobil in odtujil torbico z gotovino, bančnimi karticami in osebnimi dokumenti.

Na Belokranjski cesti v Črnomlju je v soboto, 29. oktobra, nekdo vlomil v prostor delavnice in ukradel gotovino. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode.

S terase počitniškega  objekta na območju Čateža ob Savi je v noči na ponedeljek, 31. oktobra, neznanec ukradel kolo znamke Scott scale 910 črno sive barve in kolo Scott scale 930 črno rumene  barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2400 evrov.

V ponedeljek, 31. oktobra, med 12.30 in 14.30, je v Stranski vasi pri Semiču nekdo našel ključ stanovanjske  hiše,  skrit  v zidni lini, odklenil vrata in vstopil v hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel denar, dokumente in zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Stavči vasi (Žužemberk) je v noči na 1. november neznanec skozi vrata vlomil  v stanovanjsko hišo in ukradel denar ter zbirateljsko orožje, puško z bajonetom in pištolo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 10.000 evrov.

V noči na 1. november je na območju Uršnih sel skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil bančno kartico s priloženo PIN kodo, suhomesnate izdelke  in zamrznjeno meso. Opravil je več dvigov gotovine in lastnico oškodoval za okoli 1400 evrov.

Na območju Kuzarjevega Kala je med nedeljo in ponedeljkom, 30. oktobrom in 1. novembrom, neznanec vlomil v počitniško  hišo in  ukradel plinsko jeklenko, kuhinjski pribor, več kosov posode in televizijski sprejemnik. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 4000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Dobrniču je 1. novembra, okoli 20. ure, nekdo
iz odklenjenega osebnega avtomobila ukradel denarnico z denarjem in dokumenti.

Na parkirnem prostoru pokopališča na Seidlovi cesti v Novem mestu je včeraj, 1. novembra, okoli 20. ure nekdo vlomil v osebni avtomobil in z zadnjega sedeža ukradel
torbico z mobilnim telefonom, denarjem in dokumenti.

M. D.