Kronika: Vlomi in tatvine

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o večjem številu vlomov in kraj v zadnjih dveh dneh. Gmotna škoda je velika, ukraden je bil tudi avtomobil.

Pri tem izpostavljajo:

Z dvorišča delavnice na Biču je v noči iz torka na sredo neznanec ukradel kombi Renault master bele barve, registrskih oznak NM FN-527. V vozilu so bili kontaktni ključi in orodje.

Na delovišču v Ruhni vasi (Škocjan) je v noči na sredo, 12. oktober, nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter ukradel okoli 100 litrov goriva.

S strehe dveh objektov v Trebnjem so v noči na sredo neznanci odtujili okoli 32 metrov bakrenih žlebov in odtočnih cevi.

Na delovišču stanovanjske hiše v naselju Medvedjek so v noči na sredo neznanci vlomili v zabojnik in ukradli tri zajemalne žlice za delovni stroj bager.

V Šmihelu (Novo mesto) je med ponedeljkom in sredo, 10. in 12. oktobrom, nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil orodje. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za okoli 3000 evrov.

Pri naselju Hmeljčič (občina Mirna Peč) je sinoči, med 18. in 19. uro, nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in iz predala vrat ukradel torbico z dokumenti in denarjem. Lastnico je oškodoval za okoli 800 evrov.

V današnji noči (iz srede na četrtek) je v okolici Dolenjskih Toplic nekdo vlomil v prodajne prostore. Po prvih ugotovitvah je ukradel tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Z delovišča v Novem mestu je med ponedeljkom in torkom nekdo ukradel okoli 60 metrov električnih vodnikov.

V noči na torek, 11. oktober, so v Šentjerneju neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in ukradli 171 palet.

M. D.