Kronika: Vlomi in kraje

Policija poroča o treh vlomih in tatvinah, ki so jih policisti obravnavali včeraj. V Novem mestu so ukradli dva katalizatorja, kar je v zadnjem času pogosta kraja v državi.

Na Anzlovi gori je nekdo skozi streho splezal v zidanico. V Gradišču pri Trebnjem je nekdo uničil 50 trt.

Ukradli dva katalizatorja

Oškodovanka iz Ulice Slavka Gruma v Novem mestu je včeraj popoldne poklicala policiste, ker je ugotovila, da so ji neznani storilci iz parkiranega avtomobila odtujili katalizator. Naredili so ji za okoli 400 evrov škode.

Katalizator pogreša tudi lastnica avtomobila, ki je imela nekaj dni parkirano vozilo pred trgovskim centrom na Otoški cesti v Novem mestu. Novomeški policisti ocenjujejo, da je oškodovana za okoli 300 evrov.

Vlom v zidanico

Črnomaljski policisti so na Anzlovi gori (občina Semič) obravnavali nevsakdanji vlom – po prvih ugotovitvah ogleda je storilec splezal na streho zidanice, razmaknil strešnike ter tako prišel v notranjost. Iz zidanice je nato skozi vrata odnesel 60-litrski bakreni kotel za žganjekuho in desetlitrsko steklenico z žganjem. Lastnikom so naredili za 800 evrov škode.

Uničili manjši vinograd

V zadnjem mesecu dni so lastniku vinograda v Gradišču pri Trebnjem porezali oziroma izpulili 50 trt, tako da so se posušile. Lastnik bo tako ostal brez pridelka, materialne škode pa je za okoli 100 evrov.

M. D.