Kronika: Več vlomov in tatvin, prijeli 19 migrantov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so ob koncu tedna posredovali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 460 klicev. Obravnavali so 22  prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Policisti PP Dolenjske Toplice so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 27 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

S PU Novo mesto so za Dolenjsko in Belo krajino izpostavili naslednje dogodke:

Vlomi in tatvine

V Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v petek, 15. oktobra, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, vstopil v stanovanje in odtujil denar in nakit. Lastnico je oškodoval za 500 evrov.

V kraju Grm na območju PP Trebnje so neznanci z dvorišča podjetja odtujili okoli 500 kg odpadnega aluminija in povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je včeraj nekdo skozi vrata vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in denarnico. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru na  Podbevškovi ulici v Novem mestu je včeraj neznanec vlomil  v rezervoar tovornega vozila in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Prijeli 19 migrantov

Na območju Žuničev (občina Črnomelj) so prijeli 9 Afganistancev, še 9 tujcev so prijeli v Posavju.

V petek je na na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti med pregledom tovornega vozila na osovini našli skritega državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.