Kronika: Vlamljali in kradli, v Brezjah poškodovali gasilsko vozilo

Policisti so včeraj na številko policije 113 sprejeli 163 klicev, od tega je bilo 45 klicev takšnih, ki so zahtevali policijsko intervencijo. Največ dogodkov je bilo s področja kriminalitete.

Vlomi in tatvine

Med prazniki so neznanci preplezali ograjo na Podbevškovi ulici v Novem mestu in prišli do avtomatov za prodajo pijače in prehrambnih artiklov. Vlomili so v dva in si barali za okoli 110 evrov artiklov, skupaj pa na avtomatih povzročili za okoli tisoč evrov škode.

Na gozdni cesti Brezova Reber – Luknja so neznanci od 28.10. pa do včeraj zjutraj vlomili v rezervoar goriva kmetijskega traktorja John Deere in odtujili okoli 50 litrov dizelskega goriva, iz sosednjega delovnega stroja pa še okoli 200 litrov. Skupaj so naredili za nekaj sto evrov škode.

V Dolenjem Globodolu so v noči iz srede na četrtek iz dveh traktorjev in delovnega stroja, parkiranih na dvorišču, iztočili okoli 100 litrov dizelskega goriva, zraven pa odnesli še več električnih podaljškov, motorno žago Stihl 036, dele kotla za žganjekuho in petnajst litrov žganja. Lastniku so naredili za nekaj več kot tisoč evrov škode.

O tatvini goriva je policiste obvestil tudi lastnik delovnega stroja v Vrhpeči. Novomeški policisti so opravili ogled, po prvih ugotovitvah pa naj bi storilci iztočili okoli 200 litrov dizelskega goriva.

Novomeški policisti so opravili ogled tatvine poljščin v Gumberku. Lastniku njive so storilci med prazniki pokradli za nekaj več kot dvesto evrov različne zelenjave (zelje, cvetače, brokolija …).

Vloma v hiši

Včeraj proti večeru, nekaj po 18. uri, so v Poljanah pri Mirni Peči ugotovili, da so jim čez dan, v času odsotnosti, vlomili v stanovanjsko hišo. Storilci so pregledali prostore in odnesli za okoli tisoč evrov predmetov.

Poškodovanje tuje stvari

V Kettejevem drevoredu v Novem mestu so med prazniki neznanci preplezali ograjo okoli bivšega vrtca in na objektu razbili več stekel na oknih in vratih. Nastalo je za okoli dva tisoč evrov materialne škode.

Poškodovali gasilsko vozilo

Okoli 18. ure so novomeški poklicni gasilci (GRC Novo mesto) gasili požar v zabojniku v Brezju. Ob vračanju nazaj proti enoti jim je neznanec v intervencijsko gasilsko vozilo vrgel prgišče peska in kamenja ter poškodoval lak, barvo in pločevino na vozilu. Po vrnitvi v enoto so iz GRC o dogodku obvestili policiste, ki so opravili ogled kot nujno preiskovalno
dejanje ter o tem obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Danes nadaljujejo z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev storilca ali storilcev zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari po 1. odstavku 220. člena kazenskega zakonika (zagrožena je denarna kazen ali zapor do dveh let). Po prvih ocenah je na gasilskem vozilu nastalo za nekaj sto evrov škode.

Poročilo o dogodkih včerajšnjega dne so pripravili v Policijski upravi Novo mesto.

C. R.