Kronika: V okolici Dolenjskih Toplic vlomili v dve zidanici

S Policijske uprave Novo mesto spet poročajo o nesreči, ki se je zgodila pod vplivom alkohola. Še enemu so zasegli avtomobil, v Velikem Lipovcu pa so vlomili v dve zidanici.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Včeraj se je nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča v Gorenji Brezovici na
območju Šentjerneja. Policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Odzveli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in o kršitvah seznanili
sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v kraju Štefan na območju Trebnjega so policisti nekaj po 6. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia. 32-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomili v dve zidanici

Policisti  Policijske  postaje Dolenjske Toplice so bili obveščeni, da je v zadnjem  tednu  dni nekdo  v kraju Veliki Lipovec vlomil v dve zidanici in odtujil kosilnico, električno orodje in električne vodnike. Povzročil je za okoli 700 evrov škode.