Kronika: V nekaj urah pet prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 147 klicev.

Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, izsiljevanja in tatvin.

Šegova, Novo mesto: Nesreča na prehodu za pešce 

Včeraj nekaj po 7.30 so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na Šegovi ulici v Novem mestu. Ugotovili so, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v mladoletno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče bodo izdali plačilni nalog.

Ljubljanska cesta, Novo mesto: Prometna nesreča
Ob 11.20 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 20-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost 67-letnemu vozniku. Lažje poškodovano potnico iz vozila 67-letnega udeleženca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Slamna vas, Metlika: Neprilagojena hitrost

O prometni nesreči pri Slamni vasi na območju Metlike smo bili obveščeni ob 13.20. Policisti so ugotovili, da je 51-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Slamne vasi proti Metliki. V ovinku je na spolzkem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, kjer je trčila v brežino in se prevrnila. Lažje
poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kandijska, Novo mesto: Zapustil kraj nesreče

Ob 14. uri je na Kandijski cesti v Novem mestu voznik tovornega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 47-letne voznice, ki je peljala pred njim. Po trčenju je povzročitelj nesreče kraj zapustil. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti  izvajajo aktivnosti za izsleditev povzročitelja nesreče.

Zalog, Dolenjske Toplice: Vožnja po levi strani

Nekaj pred 22. uro so bili obveščeni o prometni nesreči v Zalogu na območju PP Dolenjske Toplice. Policisti  so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je iz smeri Straže peljal proti Novem mestu in pri Zalogu zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v 17-letno kandidatko za voznico, ki je vozila s spremljevalcem. V nesreči se  je poškodoval 40-letni potnik iz vozila povzročitelja, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.

C. R.