Kronika: Šentjernejski policisti zasegli orožje in ukraden televizor

Foto: PP Šentjernej

Policisti Policijske uprave Novo  mesto so včeraj posredovali v  45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 10 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma  in  tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Šentjernejski policisti zasegli orožje in ukraden televizor

Šentjernejski policisti so na podlagi sumov o posesti nezakonitega orožja pridobili odredbe sodišča in opravili več hišnih preiskav na naslovih bivanja osumljencev v Dobruški  vasi. Med preiskavami so našli pištolo, lovsko puško, več nabojev in dve plinski pištoli. Orožje, za katerega osebe nimajo ustreznih dovoljenj, so zasegli in ga poslali v nadaljnjo preiskavo.
Na podlagi ugotovitev  bodo  zoper  kršitelje  uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

Pri enem izmed osumljencev so našli in zasegli tudi televizijski sprejemnik, ki ga je odtujil iz prodajalne v Šentjerneju. Televizijski  sprejemnik so vrnili oškodovancu, osumljenca pa
bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom v stanovanjsko hišo

V Dolenji Nemški vasi na območju PP Trebnje je v noči na 21. 12. nekdo skozi vrata vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil suhomesnate izdelke in tri steklenice z alkoholno pijačo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 400 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje: Prijeli 5 migrantov

Policisti na območju Balkovcev  (PP Črnomelj) izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in pri Podgračenem  (PP Brežice) dva državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

C. R.