Kronika: Sekali drevesa, ukradli kolo, čevlje, na Seidlovi jih je pregnal alarm

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Na območju Policijske uprave Novo mesto so včeraj na številko policije 113 sprejeli 194 klicev, od tega je bilo 61 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Policija pri tem izpostavlja naslednje primere:

Vlomi in tatvine: Sekali drevesa, ukradli kolo, čevlje, na Seidlovi jih je pregnal alarm

Neznanci so v Krakovem v zadnjih štirinajstih dneh posekali pet dreves gabra in bukve ter lastnikom naredili za okoli 300 evrov škode.

Na Biču so iz torka na sredo odpeljali moško gorsko kolo, vredno okoli 800 evrov. Policisti so v sredo popoldne prišli do 20-letnega osumljenca in mu zasegli kolo ter ga vrnili lastniku.

Zvečer so policiste klicali v trgovino v Novem mestu, kjer so pri pregledu videonadzornega sistema odkrili tatvino čevljev v vrednosti 50 evrov. Policisti storilca še iščejo.

V noči iz srede na četrtek so neznanci vlomili v poslovne prostore podjetja na Seidlovi cesti v Novem mestu. Iz prostorov so odnesli nekaj malega denarja, za kaj več pa niso imeli časa, saj ji je pregnal alarm.

Mejne zadeve in tujci: Prijeli 6 migrantov

Brežiški policisti obravnavajo šest državljanov Irana, ki so jih domačini zalotili v Piršenbregu. Postopki s tujci, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov, še niso zaključeni.

Prometna varnost: Huje poškodbe voznika kolesa z motorjem, zaseženo vozilo

V Gornjih Praprečah so trebanjski policisti včeraj opoldne obravnavali prometno nesrečo voznika kolesa z motorjem. Po prvih ugotovitvah ogleda je 58-letni voznik peljal preblizu desnega roba vozišča in zaradi tega padel. V bolnišnici so njegove poškodbe opredelili kot hude. Prisotnosti alkohola policisti niso zaznali.

Novomeški policisti so včeraj dopoldne ustavili 26-letnika z okolice Krškega. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, zato so mu osebni avtomobil zasegli.

C. R.